fredag 4 oktober 2013

Gammal kärlek rostar aldrig

Skor - detta kära ämne. Letar vi inte alla efter den perfekta löparskon? Den som ska göra oss snabba som vinden, skadefria, ge oss det perfekta löpsteget och dessutom vara superskön och megasnygg? Under min relativt korta "löparkarriär" har jag hunnit samla på mig en ordentlig skopark, men jag börjar nu också komma till stadiet att det är dags att kassera. Mina två första par Adistar fick gå hädan i en utrensning för något år sedan, men sedan dess har det inte hänt så väldigt mycket i skoparken. Jo, jag bytte upp mig till ett par nya Adizero Boston för ett tag sedan - ett beslut som jag är mycket nöjd med.

Men om man gör en okulärbesiktning av alla mina löpardojjor så hittar man snabbt en gemensam nämnare. Nästan alla (inte de nyaste) har stora hål på insidan av hälkapporna! Någon annan som sliter skor på detta sätt? Jag har två par Asics och två par Karhu som har rejäla hål i hälkapporna. Det går förstås att springa i dem ändå, men jag undrar hur man egentligen springer för att slita på dem där?

Så jag har den senaste tiden umgåtts med tanken på att byta ut mina gamla trotjänare. Mot något ännu äldre... Nej, så menar jag inte egentligen, men en tillbakagång till de skor jag hade när jag började löpträna från början. Fast de ser ju inte riktigt ut som förr...


Vad gömmer sig i lådan?

Mina allra första löparskor var alltså Adistar 2 och jag älskade dem! Köpte ytterligare ett par och sedan Adizero Boston som tyvärr var de skor jag hade på mig när jag först fick besvär av hälsporre. Det gjorde mig lite osäker på om Adidas var bra för mig och jag testade flera andra märken. Karhu har jag också verkligen gillat och vi har spenderat många härliga mil ihop, men ni vet hur det är med den där första kärleken. Den rostar liksom aldrig. Och nu när jag har försonats med Adizero Boston kände jag att jag ville ge förhållandet med Adistar en ny chans.

Så efter jobbet idag stannade jag till i en sportbutik och provade Adistar Boost. Jag har faktiskt provat dem en gång förut, men ibland måste man få gå och sukta ett tag innan man kan få varandra. Idag var det rätt läge. Adistar Boost fick följa med mig hem och jag hoppas vi ska trivas tillsammans. 


Adistar Boost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar